Koti kasvaa perheen mukaan

Mika Orbinski ja Kaisa Ollikainen ovat olleet Ääneseudun Asuntojen asukkaita jo viiden vuoden ajan. Alkuun pariskunta asui kaksiossa, mutta perheen kasvaessa tuli tarvetta suuremmalle asunnolle. Uusi, sopiva kolmio löytyikin pian Äänekoskelta, aivan palvelujen ääreltä.

Edellisten asukkaiden muutettua pois asuntoon tehtiin Ääneseudun Asuntojen toimesta pintaremontti, joten perhe pääsi muuttamaan siistiin ja viihtyisään kotiin, jonka varustetasoa he lisäsivät itse astianpesukoneella.

Asunnon hakeminen on helppoa ja muutkin järjestelyt ovat sujuneet hyvin. Asuntojen kohtuullinen vuokrataso sekä maltillinen vuokratakuu ovat myös ehdottomia etuja.

Koti kukkien keskellä

Laura ja Tapani Hytönen asuvat kerrostalossa Suolahdessa.Laura on erittäin tyytyväinen nykyiseen kotiinsa, sillä se täyttää toiveet, jotka hän esitti Ääneseudun Asunnoille.

Kotiin pääsee näppärästi hissillä, talo sijaitsee aivanpalvelujen äärellä ja naapureina on paljon samanikäisiä ihmisiä, joten mukavaa juttuseuraa on aina tarjolla.Kesäisin asukkaat kokoontuvat viihtyisälle pihalle, jota Laura hoitaa ahkerasti muutaman naapurinsa kanssa.

Laura ja Tapani asuivat aikaisemmin omakotitalossa, jonka pihalta Laura toi useita monivuotisia kasveja uuden kotitalonpihaa kaunistamaan. Ääneseudun Asunnot hankki kukkamullat, jotta Laura pääsi laittamaan kukkapenkitkuntoon. Nyt kukkaistutukset ja pensaat ilahduttavat kaikkia asukkaita.

Omatoimisuus palkitaan

Anna-Liisa ja Janne Ketelinmäki ovat Ääneseudun Asuntojen pitkäaikaisia asukkaita. He ovat ehtineet asua useammassa asunnossa, ja nyt koti on viihtyisässä rivitalossa Suolahdessa.

Rivitalon yhteisellä pihalla oli ikääntynyt terassi. Jannehalusi lisätä pihan viihtyisyyttä ja luoda kodikkaan terassin kaikkien asukkaiden käyttöön. Niinpä hän kertoi ideastaan Ääneseudun Asunnoille. Hyvin perustellun selvityksenjälkeen Janne sai luvan hankkia terassin rakentamiseen tarvittavat materiaalit ja talkooporukan.

Janne sai innostettua sopivan joukon naapureita mukaan rakennustöihin, ja nyt pihalla komeilee uusi valokateterassi, jonne asukkaat kokoontuvat kesäisin.